Śniadanie
Dieta podstawowa
Zupa mleczna z zacierką 350ml, chleb mieszany 35g, chleb żytni staropolski 35g, bułka pszenna 1szt, masło 10g, ryba w galarecie 130g, papryka świeża 70g, sałata 5g, jabłko 1 szt, herbata z cytryną 300ml
Odpowiednia żywienie pacjentów w szpitalu stanowi integralną część całego procesu leczenia i jest istotnym elementem zwiększenia szans chorych na wyzdrowienie.
Przedstawiane fotografie są zdjęciami poglądowymi najczęściej zlecanych diet w oddziałach szpitalnych Białostockiego Centrum Onkologii. Lekarz decyduje o rodzaju stosowanej przez pacjenta diety oraz zalecanych indywidualnych modyfikacjach, uwzględniając potrzeby oraz ocenę stanu odżywiania pacjenta.
Jadłospisy za okres od dnia 2024-12-23 do dnia 2025-01-05 1,54 MB
Śniadanie
Dieta podstawowa
Zupa mleczna z zacierką 350ml, chleb mieszany 35g, chleb żytni staropolski 35g, bułka pszenna 1szt, masło 10g, ryba w galarecie 130g, papryka świeża 70g, sałata 5g, jabłko 1 szt, herbata z cytryną 300ml